Laden Festiviteiten
  • Dit festiviteit is voorbij.

Studium Generale Eindhoven – Theater & Lezing

woensdag 15 maart, 2017 20:30 - 22:00

100 jaar De Stijl
theater en lezing ter viering van het jubileum van kunststroming De Stijl

De Stijl is Nederlands meest invloedrijke kunststroming: wie kent Mondriaan en Rietveld niet? In 2017 bestaat De Stijl honderd jaar en dat vraagt om een feestje. Studium Generale Eindhoven organiseert op 15 maart in het Gaslab een avond over De Stijl, met theater en een lezing. Waan je voor een avond onderdeel van het leven van Rietveld en ontdek de verreikende impact die De Stijl nog altijd heeft op architectuur, design en kunst.

Theater | Bep, dochter van Rietveld
Audrey Bolder speelt Bep, de dochter van Nederlands bekendste architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. In deze voorstelling zien we door Beps ogen hoe haar vader omarmd wordt door Kunstgroep De Stijl en zijn gezin daardoor een beetje vergeet. Bep, dochter van Rietveld is een theatervoorstelling over grenzeloze ambitie en onbaatzuchtige toewijding. Hoe ver ga je als kunstenaar om je doel te bereiken?

Lezing | Mathijs Meinderts
De uitgangspunten van De Stijl – het tot stand brengen van een nieuwe moderne kunst en het gebruik van abstracte vormen, primaire kleuren en eenvoudige materialen – inspireerden niet alleen de leden van de beweging, maar ook velen daarbuiten, toen en nu. Kunsthistoricus Mathijs Meinderts laat in een korte lezing zien in welke context De Stijl ontstond, wat de leden van de beweging voor ogen stond en wat de connectie met de huidige tijd is.

Entree: gratis voor studenten, anderen 5 euro
Info en reserveren: http://www.tue.nl/sg

link naar deze pagina: Studium Generale Eindhoven – Theater & Lezing - rechthoekig.nl

Gegevens

Datum:
woensdag 15 maart, 2017
Tijd:
20:30 - 22:00
Festiviteit Categorieën:
, ,
Website:
http://www.studiumgenerale-eindhoven.nl/nl/agenda/overzicht/100-jaar-de-stijl/0/1025/

Locatie

Gaslab
Het Kranenveld 1
Eindhoven, 5612 Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0402474900
Website:
https://goo.gl/maps/8g1djYU2mJm