Laden Festiviteiten
  • Dit festiviteit is voorbij.

Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van de nieuwe kunst

zaterdag 11 februari, 2017 - zaterdag 20 mei, 2017

Bart van der Leck en Piet Mondriaan // c DaanDirk
Bart van der Leck en Piet Mondriaan // c DaanDirk

In de mode of de vormgeving van magazines. Op verpakkingen, in advertenties of in clips van (internationale) sterren als Katy Perry. Die wereldberoemde kleurencombinatie van rood, geel en blauw is nog steeds heel geliefd. Maar wie heeft deze unieke ‘signature style’ eigenlijk bedacht? En waarom? Was het Piet Mondriaan? Of misschien toch niet? Het antwoord vindt u in het voorjaar van 2017 in het Gemeentemuseum Den Haag. U maakt hier kennis met de twee belangrijkste schilders van De Stijl: Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De twee wereldberoemde vrienden stonden aan de basis van grote vernieuwingen in de schilderkunst, waarbij het gebruik van de primaire kleuren centraal stond. In de grote tentoonstelling ziet u onder andere prachtige internationale bruiklenen uit bijvoorbeeld het MoMA in New York.

Het Gemeentemuseum doet nieuw onderzoek naar de relatie tussen werk en gedachtegoed van Mondriaan en Van der Leck. De resultaten worden gepubliceerd in de tentoonstelling en catalogus.

Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander opent ‘Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van een nieuwe kunst’ op zaterdag 11 februari.

link naar deze pagina: Piet Mondriaan en Bart van der Leck – De uitvinding van de nieuwe kunst - rechthoekig.nl

Gegevens

Begin:
zaterdag 11 februari, 2017
Einde:
zaterdag 20 mei, 2017
Festiviteit Categorieën:
, , , ,
Website:
http://www.gemeentemuseum.nl/mondrian-to-dutch-design-100-jaar-de-stijl

Locatie

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
Den Haag, 2517 HV Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.gemeentemuseum.nl